NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

VÝSTAVBA OBCHVATU JAROMĚŘE POKRAČUJE ZÁVRATNÝM TEMPEM

Vloženo 02.11.2023











Zdroj facebook #mi #metrostavinfrastructure #jaromer

Komentář Novoměstského kurýra:

Nejdříve informace z Metrostavu:
"Na 6,5 kilometrů dlouhém úseku silnice I/33, který bude tvořit nový obchvat Jaroměře, se pilně pracuje. Postup prací je nejlépe viditelný na dvou mostech:
14 metrů vysoké estakádě přes Labe a inundační území a mostě přes údolí u Svinišťan, který je stavěný pomocí prostorové skruže. Na trase obchvatu také stále probíhá výstavba kanalizace, pro kterou mimo jiné využíváme i technologii mikrotunelování. Její součástí je i aktuálně montovaná dešťová usazovací nádrž určená pro retenci a postupné vypouštění srážkových vod"
.
(Zdroj facebook #mi #metrostavinfrastructure #jaromer)


A dodatek Novoměstského kurýra:
No vida, jak jednoduše lze překonat "nivu" řeky Labe.
V našem městě by mohlo podobně vypadat překonání "nivy" řeky Metuje při stavbě obchvatu.
Pokud se chcete podívat na celý příběh obchvatu v Novém Městě nad Metují, otevřete si níže uvedený odkaz. Zjistíte, že problematiku novoměstského obchvatu sleduji už od roku 2006, kdy jsem si založil webové stránky s názvem "Novoměstský kurýr". Mám tedy docela podrobně zakonzervovány všechny události, komentáře, pravdy, polopravdy i nepravdy, ale i řadu kopií různých dokladů, k dnešnímu dni tam je už 214 vstupů. Výhoda je v tom, že v Kurýru je vše zakonzervováno, řadu věcí už dnes nikde jinde nenajdete. Dosud je příběh obchvatu NMNM docela smutný - až trapný. Zatím co na mnoha místech už obchvat mají nebo ho realizují, u nás do dnešního dne totiž není městem ani navržena trasa, kudy by ten obchvat mohl vést. A to i přesto, že v roce 2018 proběhlo platné a závazné referendum, které rozhodlo o zrušení tzv. "přeložky I/14" procházející městem a o realizaci jihozápadního obchvatu města. Připomínám, že místní referendum může rozhodovat pouze o dění na katastru, na kterém je vyhlášeno. Připadám si už docela trapný, že se stále snažím ten obchvat prosazovat, protože to je zcela jednoznačně ku prospěchu občanů tohoto města. A stále to není na světě. Ovšem věřím, že těch 2114 občanů, kteří byli v referendu pro obchvat, ukazuje, že v tom nejsem sám. A tak důvěřuji novému vedení našeho města, že to konečně rozjede navržením té trasy po katastru našeho města a že realizaci prosadí všude tam, kde to je třeba. Na minulém Zastupitelstvu byl k tomu uložen úkol, tak se nechme překvapit.
Příběh obchvatu Nového Města nad Metují k dnešnímu dni:
Jindřich Buchal.